reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečené maso, pisarovské kule

Ingredience

  • krkovice bez kosti 5 plátků
  • kotlety 5 kusů
  • koření na vepřové maso 1 dávka
  • kmín 1 špetka
  • syrové brambory 5 kusů
  • vařené brambory 5 kusů
  • solamyl 100 g
  • hladká mouka dle potřeby 1 dávka
  • olej 1 dávka
  • bílé kysané zelí 500 g
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Kotletu a krkovici, kterou jsme měli naloženou den předem v oleji a koření, vložíme do pekáče a dáme péct do trouby.

2. Syrové brambory nastrouháme najemno a odstraníme veškerou vodu. Vařené brambory, které jsme si uvařili den předem, také nastrouháme a smícháme se syrovými a prohněteme. Přidáme trošku Solamylu a malou lžičku oleje. V misce s moukou obalujeme kuličky, dobře vytvarujeme a vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 10–15 minut.

3. Mezitímco se vaří bramborové kule a peče maso, přichystáme si zelí. Kysané zelí dáme do hrnce a necháme je povařit asi deset minut. V jiné nádobě si osmahneme cibulku a uvařené scezené zelí a necháme asi pět minut restovat.

4. Doděláme si šťávu z masa a k jídlu ještě můžeme servírovat například další knedlík – houskový apod.

Zdroj: Pečené maso, pisarovské kule; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecene-maso-pisarovske-kule [On-line 26.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.