reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí vývar s babiččinými knedlíčky

Suroviny
Kuřecí vývar:

  • kuřecí čtvrtka 1 ks
  • nové koření 2 kuličky
  • černý pepř 5 kuliček
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, kus celeru nebo nať)
  • růžičková kapusta
  • kus pórku
  • sůl 2 lžičky

Drožďové knedlíčky:

  • droždí 2 balení
  • sádlo 2 lžíce
  • cibule 1 ks
  • strouhanka 200 g
  • zelená petržel
  • vejce 2 ks
  • mléka 2-3 lžíce
  • sůl
  • pepř

Veškeré ingredience na vývar dáme vařit do dvou litrů vody (ideálně v tlakovém hrnci, pak stačí 30 minut) a mezitím si připravíme knedlíčky: Nakrájenou cibuli na kostičky zpěníme na sádle, přidáme droždí a mícháme, až se droždí roztaví a tvoří se malé hrudky. Hmotu necháme vychladnout a vmícháme strouhanku, vejce, petržel, sůl, pepř a tolik mléka, až vznikne středně tuhé těsto. Tvoříme malé knedlíčky, které zavaříme do polévky, z níž jsme vyndali maso, které jsme obrali a vrátili do polévky s pokrájenou měkkou zeleninou. Nakonec přidáme jemně nasekanou petrželku a dochutíme.

Zdroj: Kuřecí vývar s babiččinými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-s-babiccinymi-knedlicky  [On-line 08.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.