Suroviny
Kuřecí vývar:
- kuřecí čtvrtka 1 ks
- nové koření 2 kuličky
- černý pepř 5 kuliček
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, kus celeru nebo nať)
- růžičková kapusta
- kus pórku
- sůl 2 lžičky
Drožďové knedlíčky:
- droždí 2 balení
- sádlo 2 lžíce
- cibule 1 ks
- strouhanka 200 g
- zelená petržel
- vejce 2 ks
- mléka 2-3 lžíce
- sůl
- pepř
Veškeré ingredience na vývar dáme vařit do dvou litrů vody (ideálně v tlakovém hrnci, pak stačí 30 minut) a mezitím si připravíme knedlíčky: Nakrájenou cibuli na kostičky zpěníme na sádle, přidáme droždí a mícháme, až se droždí roztaví a tvoří se malé hrudky. Hmotu necháme vychladnout a vmícháme strouhanku, vejce, petržel, sůl, pepř a tolik mléka, až vznikne středně tuhé těsto. Tvoříme malé knedlíčky, které zavaříme do polévky, z níž jsme vyndali maso, které jsme obrali a vrátili do polévky s pokrájenou měkkou zeleninou. Nakonec přidáme jemně nasekanou petrželku a dochutíme.
Zdroj: Kuřecí vývar s babiččinými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-s-babiccinymi-knedlicky [On-line 08.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář