- 2 kuřecí stehna
- 2 mrkve
- celer 0.5 kusu
- 1 petržel
- nové koření 6 kuliček
- bobkový list 1 lístek
- celý pepř 3 kuličky
- sůl 1 špetka
- 1 cibule
Domácí nudle
- 150 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 1 lžíce vody nebo mléka
Maso a zeleninu vaříme asi hodinu a půl ve vroucí vodě. Vývar odstavíme a necháme schladit. Přecedíme, maso obereme a se zeleninou pokrájíme a vrátíme zpět.
Na domácí nudle si z hrubé mouky, vody a jednoho vejce předem uděláme tuhé těsto, které důkladně vypracujeme a vyvalujeme na slaboučké pláty, necháme oschnout a řežeme na nudle. Vaříme je zvlášt, abychom neměli zakalenou vodu, a po uvaření přidáme do polévky, kterou ještě před podáváním znovu přihřejeme, aby byla vřelá.
Poslední tip, trik či komentář