Ingredience
- kuřecí droby a drůbeží skelety 1 dávka
- kořenová zelenina (celer, petržel, mrkev) 1 dávka
- vegeta a masox na dochucení 1 balení
- sůl 1 špetka
- celý pepř 1 dávka
- zelená nať na ozdobu 1 dávka
na nudle:
- vejce 1 kus
- hrubá mouka dle potřeby 1 dávka
1. Kuřecí kostry opláchneme a dáme vařit do studené vody. Zeleninu očistíme. Kostry vaříme do změknutí, až maso z koster začne opadávat nebo půjde lehce obrat. Vývar scedíme a do polévky dáme vařit na kostky nakrájenou zeleninu. Vaříme, dokud zelenina nezměkne. Obereme maso a vrátíme je do polévky, kterou dochutíme vegetou, v případě nutnosti kostkou masoxu. Nakonec můžeme přidat nadrobno nakrájenou nať. Polévku podáváme s domácími nudlemi.
2. Z vajíčka a mouky si vypracujeme tužší těsto na nudle, které rozválíme na tenký plát. Necháme mírně proschnout a poté nakrájíme na pásky (šířka cca 4 cm). Ty naskládáme na sebe a krájíme nudle. Necháme svařit dva litry osolené vody a nudle uvaříme na skus. Poté je scedíme a důkladně propláchneme studenou vodou. Dáme na dno talíře a přelijeme uvařenou polévkou.
Zdroj: Kuřecí vývar s domácími nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-s-domacimi-nudlemi-1 [On-line 22.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář