reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Ingredience

  • skelet kuřete nebo křidýlka 1 dávka
  • bujón 1 kus
  • mrkev 2 kusy
  • petržel 2 kusy
  • malá cibule 1 kus
  • sůl 1 špetka

na nudle:

  • dva až tři hrnky polohrubé mouky 1 dávka
  • vejce 1 kus
  • voda 100 ml
  • sůl 1 špetka

1. Na polévku si připravíme omytý skelet. Vložíme jej do vody a přivedeme k varu. Přidáme bujón, oloupanou menší cibuli a vaříme, dokud maso není měkké. Mezitím očistíme mrkev a petržel a nakrájíme je na větší kousky. Vyvařený skelet vyndáme, polévku přecedíme a přivedeme zpátky k varu. Vložíme zeleninu a vaříme dalších pět až deset minut, dokud není poloměkká. Dosolíme a servírujeme s domácími nudlemi, které uvaříme zvlášť. Ozdobíme čerstvou posekanou petrželkou.

2. Na nudle promícháme suroviny a začneme je hníst rukou, dokud nevznikne tužší těsto. Dle potřeby přiléváme vodu a dosypáváme mouku. Když těsto nelepí, uválíme kuličku a necháme ji chvilku odpočinout. Na moukou posypaném vále vyválíme tenkou placku a necháme ji částečně oschnout. Těsto nakrájíme na proužky, které dáme na sebe a pokrájíme na tenké nudličky.

Zdroj: Kuřecí vývar s domácími nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-s-domacimi-nudlemi-2 [On-line 17.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.