Ingredience
- skelet kuřete nebo křidýlka 1 dávka
- bujón 1 kus
- mrkev 2 kusy
- petržel 2 kusy
- malá cibule 1 kus
- sůl 1 špetka
na nudle:
- dva až tři hrnky polohrubé mouky 1 dávka
- vejce 1 kus
- voda 100 ml
- sůl 1 špetka
1. Na polévku si připravíme omytý skelet. Vložíme jej do vody a přivedeme k varu. Přidáme bujón, oloupanou menší cibuli a vaříme, dokud maso není měkké. Mezitím očistíme mrkev a petržel a nakrájíme je na větší kousky. Vyvařený skelet vyndáme, polévku přecedíme a přivedeme zpátky k varu. Vložíme zeleninu a vaříme dalších pět až deset minut, dokud není poloměkká. Dosolíme a servírujeme s domácími nudlemi, které uvaříme zvlášť. Ozdobíme čerstvou posekanou petrželkou.
2. Na nudle promícháme suroviny a začneme je hníst rukou, dokud nevznikne tužší těsto. Dle potřeby přiléváme vodu a dosypáváme mouku. Když těsto nelepí, uválíme kuličku a necháme ji chvilku odpočinout. Na moukou posypaném vále vyválíme tenkou placku a necháme ji částečně oschnout. Těsto nakrájíme na proužky, které dáme na sebe a pokrájíme na tenké nudličky.
Zdroj: Kuřecí vývar s domácími nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-s-domacimi-nudlemi-2 [On-line 17.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář