Ingredience
- kuřecí maso (ideálně skelety) 1 kg
- menší celer či kousek většího 1 kus
- petržel 1 kus
- menší mrkev 2 kusy
- nové koření 2 kuličky
- celý pepř 2 kuličky
- bobkový list 1 kus
- sůl 1 špetka
kapání:
- vejce 1 kus
- hladká mouka 2 lžíce
- bylinky (petrželka, libeček) 1 dávka
- sůl 1 špetka
1. Uvaříme kuře a zeleninu s kořením, vývar scedíme, oddělíme zeleninu od masa, zeleninu pokrájíme a vložíme zpět do vývaru. Maso obereme, pokrájíme a taktéž vrátíme do vývaru.
2. Do hrníčku rozkvedláme vejce, přidáme mouku a bylinky a nakapeme do polévky.
Zdroj: Kuřecí vývar s kapáním; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-s-kapanim [On-line 28.08.2013]
Poslední tip, trik či komentář