Suroviny
- pepř
- mražená královská zelenina (karotka, hrášek, kukuřice, fazolové lusky, květák)
- kuřecí křídla 5 ks
- zelená petrželka
- cibule 1/2 ks
- jarní cibulka na ozdobu
- nudle
- sůl
Kuřecí křidélka opláchneme ve studené vodě a připravíme do hrnce spolu s rozpůlenou cibulí, zalijeme studenou vodou a dáme vařit na aspoň hodinu a půl. Poté vývar přecedíme, vychladlá křidélka obereme a maso vrátíme do polévky. Dáme znovu vařit ze zeleninou, až zelenina změkne, tak dochutíme solí a pepřem.
Ke konci vaření přidáme čerstvou petrželku, nudle, které si uvaříme zvlášť, nakonec ozdobíme jarní cibulkou.
Zdroj: Kuřecí vývar se zeleninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-se-zeleninou-3 [On-line 01.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář