Ingredience
- květák 1 kus
- vejce 2 kusy
- lžíce hladké mouky 2 dávky
- ořech másla 1 kus
- kostka masoxu 1 kus
- sklenice doma zavařené zeleniny do polévky 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- snítky zelené petržele 1 dávka
Do středně velkého hrnce dáme očištěný květák, který zalijeme vodou tak, aby byl celý ponořený. Osolíme, přidáme kostku masoxu a zavařenou zeleninu. Necháme vařit asi 15 minut. Mezitím si z másla a hladké mouky uděláme světlehnědou jíšku. Přidáme ji do polévky a necháme povařit. Nakonec přidáme 1 až 2 vejce a rozkvedláme. Už skoro nevaříme a přidáme nakrájenou petrželku, dochutíme.
Zdroj: Květáková polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kvetakova-polevka-0 [On-line 05.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář