reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Květáková polévka

Ingredience

  • květák 1 kus
  • vejce 2 kusy
  • lžíce hladké mouky 2 dávky
  • ořech másla 1 kus
  • kostka masoxu 1 kus
  • sklenice doma zavařené zeleniny do polévky 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • snítky zelené petržele 1 dávka

Do středně velkého hrnce dáme očištěný květák, který zalijeme vodou tak, aby byl celý ponořený. Osolíme, přidáme kostku masoxu a zavařenou zeleninu. Necháme vařit asi 15 minut. Mezitím si z másla a hladké mouky uděláme světlehnědou jíšku. Přidáme ji do polévky a necháme povařit. Nakonec přidáme 1 až 2 vejce a rozkvedláme. Už skoro nevaříme a přidáme nakrájenou petrželku, dochutíme.

Zdroj: Květáková polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kvetakova-polevka-0 [On-line 05.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.