Suroviny
- květák 1 ks
- hovězí vývar 1 l
- brambory 2 ks
- cibule 1 ks
- pepř
- sůl
- muškátový oříšek 1 špetka
- kousek másla
Cibuli si nakrájíme na menší kousky, osmahneme ji na másle, přidáme brambory a chvíli restujeme. Přidáme květák nalámaný na větší růžičky, chvíli vše společně smažíme a zalijeme vývarem, v tomto případě domácím z hovězích kostí. Přidáme špetku muškátového oříšku, sůl a pepř a vaříme asi 20-30 minut, dokud květák nezměkne. Poté necháme chvilku odstát a vše rozmixujeme. Polévku můžeme ozdobit růžičkami květáku nebo parmazánem.
Zdroj: Květákový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kvetakovy-krem [On-line 18.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář