Zapékaná Tiela
(4 porce)
- 4 brambory
16 slávek
16 cherry rajčat
bílá cibule
2 cukety
200 g rýže arborio
parmazán
petrželka
olej extra virgin
sůl, pepř
Na dno zapékací mísy dáme na kolečka nakrájenou cibuli, na ní petrželku, zakápneme olivovým olejem, pokračujeme s plátky brambor a rozpůlenými cherry rajčátky. Mušle nožem otevřeme a prázdné skořápky odstraníme. Druhé půlky s masem poskládáme do mísy a zasypeme rýží. Osolíme a opepříme. Na rýži přijdou plátky cukety, opět brambory a cherry rajčátka. Ozdobíme petrželkou, zakápneme olejem, ještě osolíme a opepříme a zalijeme asi 0,5 l vody. Nakonec vše zasypeme parmazánem a pečeme v troubě na 180° po dobu 30-40 minut.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/La-Tiela/
Poslední tip, trik či komentář