reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

La torta di mastro Martino – Dort mistra Martina

4–6 porcí

  • 1 l plnotučného mléka
  • 400 g sušeného pečiva
  • 200 g cukru krupice
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 200 g mandlí
  • 2 vejce
  • skořice dle chuti
  • muškátový oříšek
  • zázvor
  • máslo na vymazání
  • cukr moučka na posypání

V hrnci ohřejeme mléko a zalijeme jím rozlámané pečivo. Jakmile změkne, vymačkáme přebytečnou tekutinu a pečivo smícháme v míse s kandovaným ovocem, cukrem, vejci, špetkou skořice, špetkou muškátového oříšku, šťávou z čerstvého zázvoru a nasekanými mandlemi. Vše dobře spojíme, těsto dáme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 150 °C asi 50 minut. Upečený koláč posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.makro.cz/index.php?page_id=695&u=342 28.2.2010

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.