Ingredience
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- sůl a pepř 1 špetka
- mražený špenát 400 g
- vývar 600 ml
- smetana ke šlehání 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
- olivový olej 2 lžíce
na dohotovení:
- cherry rajčátka 1 balení
- olivový olej 1 lžíce
- lístečky z 1 snítky tymiánu 1 kus
- mozzarelly 200 g
- hladká mouka 1 dávka
- vejce 1 kus
- strouhanka na obalení 1 dávka
- olej na smažení 1 dávka
Polévka:
Labužnický špenátový krém s bylinkovým pečivem
Postup:
1. Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí. V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zezlátnout cibuli. Přidáme rozmražený špenát. Zalijeme ho vývarem a polévku přivedeme k varu. Pak polévku opepříme, dochutíme česnekem a krátce povaříme. Přilijeme do ní smetanu. Prohřejeme ji a hrnec odstavíme.
2. Rajčátka opláchneme, osušíme a překrojíme. Na pánvi rozehřejeme olej a vhodíme do ní lístečky tymiánu. Přidáme cherry rajčátka a zprudka orestujeme. Osolíme, opepříme a odstavíme. Mozzarellu nakrájíme na větší kostičky a obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a strouhance. Na oleji ji pak opečeme dozlatova. Sýrové nočky podáváme společně s rajčátky jako vložku do špenátové polévky.
Zdroj: Labužnický špenátový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/labuznicky-spenatovy-krem [On-line 11.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář