reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Labužnický špenátový krém

Ingredience

  • cibule 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • sůl a pepř 1 špetka
  • mražený špenát 400 g
  • vývar 600 ml
  • smetana ke šlehání 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka
  • olivový olej 2 lžíce

na dohotovení:

  • cherry rajčátka 1 balení
  • olivový olej 1 lžíce
  • lístečky z 1 snítky tymiánu 1 kus
  • mozzarelly 200 g
  • hladká mouka 1 dávka
  • vejce 1 kus
  • strouhanka na obalení 1 dávka
  • olej na smažení 1 dávka

Polévka:
Labužnický špenátový krém s bylinkovým pečivem

Postup:
1. Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí. V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zezlátnout cibuli. Přidáme rozmražený špenát. Zalijeme ho vývarem a polévku přivedeme k varu. Pak polévku opepříme, dochutíme česnekem a krátce povaříme. Přilijeme do ní smetanu. Prohřejeme ji a hrnec odstavíme.
2. Rajčátka opláchneme, osušíme a překrojíme. Na pánvi rozehřejeme olej a vhodíme do ní lístečky tymiánu. Přidáme cherry rajčátka a zprudka orestujeme. Osolíme, opepříme a odstavíme. Mozzarellu nakrájíme na větší kostičky a obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a strouhance. Na oleji ji pak opečeme dozlatova. Sýrové nočky podáváme společně s rajčátky jako vložku do špenátové polévky.

Zdroj: Labužnický špenátový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/labuznicky-spenatovy-krem [On-line 11.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.