- cibule 2 kusy
- žampiony 250 g
- vepřové krkovice (s kostí) 1 kg
- nožky hanácké klobásy 2 kusy
- kmín 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
- sladká paprika 1 lžička
- česnek 3 stroužky
- vývar z vepřových kostí 1 dávka
Cibuli nakrájíme na hrubo a vhodíme na rozpálený olej. Přidáme na jemno nakrájený česnek a houby. Jakmile se žampiony „scvrknou“, přidáme sladkou papriku a ještě minutku restujeme. Na druhé pánvi opečeme z obou stran krkovičku, kterou jsme si předem okořenili. Poté přidáme cibulku a žampiony k masu a zalijeme vývarem lehce nad okraj masa. Chvíli dusíme a vložíme do zapékací mísy. Soustředíme se, aby bylo maso lehce ponořené. Troubu rozpálíme na 250 stupňů. Pečeme asi 30 minut, dokud se nám na mase nevytvoří jemná krustička. Podáváme s americkými brambory ve slupce.
Zdroj: Lahodná krkovička; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lahodna-krkovicka [On-line 29.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář