reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lahodná krkovička

  • cibule 2 kusy
  • žampiony 250 g
  • vepřové krkovice (s kostí) 1 kg
  • nožky hanácké klobásy 2 kusy
  • kmín 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • sladká paprika 1 lžička
  • česnek 3 stroužky
  • vývar z vepřových kostí 1 dávka

 

 

Cibuli nakrájíme na hrubo a vhodíme na rozpálený olej. Přidáme na jemno nakrájený česnek a houby. Jakmile se žampiony „scvrknou“, přidáme sladkou papriku a ještě minutku restujeme. Na druhé pánvi opečeme z obou stran krkovičku, kterou jsme si předem okořenili. Poté přidáme cibulku a žampiony k masu a zalijeme vývarem lehce nad okraj masa. Chvíli dusíme a vložíme do zapékací mísy. Soustředíme se, aby bylo maso lehce ponořené. Troubu rozpálíme na 250 stupňů. Pečeme asi 30 minut, dokud se nám na mase nevytvoří jemná krustička. Podáváme s americkými brambory ve slupce.

Zdroj: Lahodná krkovička; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lahodna-krkovicka [On-line 29.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.