4 porce
- 30 g špeku
- 1 cibule
- 1 lžíce mleté papriky
- 6 bílých (nebo světlezelených) paprik
- 4 velká rajčata
- 4 stroužky česneku
- 10 cm pórku
- mletá paprika sladká
- špetka mleté pálivé papriky
- 500 g husích jater
- hladká mouka
- výpek ze slaniny
- sůl
Špek nakrájíme na kostičky a vypečeme, tuk slijeme a ponecháme stranou.
Ke špeku přidáme na klínky nakrájenou cibuli, zvolna opečeme, osolíme, přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, poté vmícháme nakrájenou papriku, rajčata, nasekaný česnek a pórek. Ochutit můžeme špetkou pálivé papriky.
Husí játra nakrájíme na plátky osolíme a obalíme je v hladké mouce.
Na výpeku ze špeku opečeme játra dozlatova a podáváme s lečem.
Zdroj: Lečo a husí játra (lecsó és libamáj); ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1285-leco-a-husi-jatra-lecso-es-libamaj/ [On-line 05.08.2013]
Poslední tip, trik či komentář