Ingredience
- mascarpone 400 g
- smetany ke šlehání 200 ml
- smetana fix (ztužovač šlehačky) 1 kus
- vanilkový cukr 1 kus
- moučkový cukr dle chuti 1 dávka
- plátkové želatiny 20 g
- čerstvých nebo mražených malin 500 g
- čerstvá máta na ozdobení 1 dávka
Nejdříve necháme nabobtnat želatinu dle návodu. Maliny se třemi lžícemi cukru dáme vařit, po rozvaření přidáme želatinu a za občasného míchání necháme zchladnout. Mezitím vyšleháme smetanu spolu se ztužovačem do zhoustnutí a postupně přidáváme mascarpone, vanilkový cukr a moučkový cukr dle chuti. Do připravených skleniček plníme nejdříve mascarpone, které dáme na půl hodiny do ledničky. Poté, co zchladnou maliny, přidáme druhou vrstvu na mascarpone a opět vložíme do lednice minimálně na hodinu (v mrazáku to je rychlejší). Po ztuhnutí druhé vrstvy přidáme opět mascarpone. Vršek můžeme ozdobit čerstvými malinami a mátou – dle možností a fantazie.
Zdroj: Lehká pěna s ovocem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lehka-pena-s-ovocem [On-line 23.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář