Ingredience
- čokoládové celozrnné sušenky 225 g
- máslo 50 g
- míchané ovoce (jahody, maliny, borůvky) 450 g
- práškový cukr 1 lžíce
- pomazánkové máslo nebo měkký sýr 450 g
- želatina 1 balení
- pomerančová čokoláda 350 g
- lístky máty na ozdobu 1 dávka
- plnotučná smetana 600 ml
1. Do pečicí formy dáme papír, na dno namačkáme směs sušenek a rozpuštěného másla. Dame na půl hodny do ledničky.
2. Pomazánkové máslo utřeme dohladka za pokojové teploty a rozetřeme na vychladlé patro sušenek.
3. Želatinu uvaříme a necháme vychladnout.
4. Rozpustíme čokoládu, vychladíme.
5. Šlehačku ušleháme – ne úplně dotuha. Pak přimícháme pomazánkové máslo (smetanový sýr, mascarpone apod.), čokoládu a želatinu. Natřeme jako další patro.
6. Dame do ledničky ztuhnout na 5-6 hodin – nutné!. Nejlépe přes noc. Před podáváním zdobíme ovocem a před servírováním posypeme práškovým cukrem.
Zdroj: Lenčin cheescake; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lencin-cheescake [On-line 18.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář