reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lenčin cheescake

Ingredience

  • čokoládové celozrnné sušenky 225 g
  • máslo 50 g
  • míchané ovoce (jahody, maliny, borůvky) 450 g
  • práškový cukr 1 lžíce
  • pomazánkové máslo nebo měkký sýr 450 g
  • želatina 1 balení
  • pomerančová čokoláda 350 g
  • lístky máty na ozdobu 1 dávka
  • plnotučná smetana 600 ml

1. Do pečicí formy dáme papír, na dno namačkáme směs sušenek a rozpuštěného másla. Dame na půl hodny do ledničky.

2. Pomazánkové máslo utřeme dohladka za pokojové teploty a rozetřeme na vychladlé patro sušenek.

3. Želatinu uvaříme a necháme vychladnout.

4. Rozpustíme čokoládu, vychladíme.

5. Šlehačku ušleháme – ne úplně dotuha. Pak přimícháme pomazánkové máslo (smetanový sýr, mascarpone apod.), čokoládu a želatinu. Natřeme jako další patro.

6. Dame do ledničky ztuhnout na 5-6 hodin – nutné!. Nejlépe přes noc. Před podáváním zdobíme ovocem a před servírováním posypeme práškovým cukrem.

Zdroj: Lenčin cheescake; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lencin-cheescake [On-line 18.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.