reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Letní piškotový chlebíček

Suroviny

  • mascarpone 375 g
  • smetana 30 ‚% 400 ml
  • krupicový cukr 2 lžíce
  • cukrářské piškoty 18 ks
  • dezertní víno 250 ml
  • jahody 250 g
  • maliny 300 g
  • cukr moučka 1 lžíce

Mascarpone, 150 ml smetany a cukr vyšleháme, až se vytvoří měkké špičky, a dáme stranou. Chlebíčkovou formu o rozměrech 13 x 30 cm vyložíme fólií, kterou necháme přečnívat přes okraje. Polovinu piškotů namočíme do vína a rozložíme po dně. Pokryjeme polovinou na plátky nakrájených jahod a malinami, potřeme polovinou ušlehaného mascarpone (vyšleháním bude nadýchané) a vrstvy zopakujeme. Poslední vrstvu tvoří piškoty. Navrch přetáhněme fólií a dezert zatížíme třeba konzervami. Takto necháme nejméně osm hodin, ale ještě lépe přes noc chladit. Vyklopíme a podáváme přelité lehce ušlehanou zbylou smetanou.

Zdroj: Letní piškotový chlebíček; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/letni-piskotovy-chlebicek  [On-line 17.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.