Suroviny
- sůl
- cibule 2 ks
- kořenová zelenina 250 g
- máslo 2 lžíce
- majoránka 1 špetka
- rostlinný olej
- hovězí líčka 5 ks
- brambory 1 kg
- pepř
- smetana
- dobré červené víno
- vývar 1 naběračka
Nakrájíme a očistíme kořenovou zeleninu, část si necháme stranou na posypání nakonec, již na hotové jídlo. Maso na pánvi zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme a s kořenovou zeleninou, cibulí a vínem dusíme doměkka. Šťávu z masa odendáváme na pánev, přidáme vývar a kousek másla a necháme rozpustit – pozor, nesmí se vařit. Na oblohu orestujeme zbylou kořenovou zeleninu. Uvaříme brambory, které v hrnci důkladně rozšťoucháme. Ohřejeme si smetanu a máslo. Pomalu přidáváme do brambor. Nakonec dáme vše na talíř a posypeme zeleninou a okolo přilijeme omáčku.
Zdroj: Líčka na červeném víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/licka-na-cervenem-vine [On-line 13.03.2015]
To zní velmi dobře, vyzkouším. Jen brambory asi nahradím hranolkami Fri Style. Jsou klasicky křupavé, ale mají tvar do U, takže se jimi dá nabírat šťáva z masa.