reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Líčka na červeném víně

Suroviny

  • sůl
  • cibule 2 ks
  • kořenová zelenina 250 g
  • máslo 2 lžíce
  • majoránka 1 špetka
  • rostlinný olej
  • hovězí líčka 5 ks
  • brambory 1 kg
  • pepř
  • smetana
  • dobré červené víno
  • vývar 1 naběračka

Nakrájíme a očistíme kořenovou zeleninu, část si necháme stranou na posypání nakonec, již na hotové jídlo. Maso na pánvi zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme a s kořenovou zeleninou, cibulí a vínem dusíme doměkka. Šťávu z masa odendáváme na pánev, přidáme vývar a kousek másla a necháme rozpustit – pozor, nesmí se vařit. Na oblohu orestujeme zbylou kořenovou zeleninu. Uvaříme brambory, které v hrnci důkladně rozšťoucháme. Ohřejeme si smetanu a máslo. Pomalu přidáváme do brambor. Nakonec dáme vše na talíř a posypeme zeleninou a okolo přilijeme omáčku.

Zdroj: Líčka na červeném víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/licka-na-cervenem-vine  [On-line 13.03.2015]

1 comment to Líčka na červeném víně

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.