Suroviny
- vejce 2 ks
- bramborový škrob na zahuštění
- máslo 60 g
- vanilkový cukr 50 g
- citronová kůra
- mléko 0,5 l
- hladká mouka 200 g
- prášek do pečiva 1/2 balení
- skořice
- olej
Na přeliv:
- borůvky
- cukr dle libosti
Suroviny na lívance si uhněteme v misce hnětačem nebo šlehačem. Na pánvičce nebo lívanečníku pak na horkém oleji usmažíme lívance po obou stranách. Podáváme je s borůvkovým přelivem.
Přeliv: Borůvky dáme do kastrolu s trochou vody, povaříme, dokud borůvky nezměknou, přidáme cukr dle chuti a v případě potřeby přeliv zahustíme bramborovým škrobem.
Zdroj: Lívance s borůvkovým přelivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/livance-s-boruvkovym-prelivem [On-line 14.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář