Suroviny
- ovoce, mražené nebo čerstvé
- tvaroh 1 vanička
- cukr moučka
- čerstvé droždí 1/2 balíčku
- mléko 1 l
- sůl 1 špetka
- olej
- vejce 1 ks
- hladká mouka dle potřeby
- solamyl 1 lžíce
Droždí necháme rozpustit ve vlažném mléce. Dále si připravíme ¾ mléka, vajíčko, špetku soli, zaprášíme hladkou moukou a zamícháme. Uděláme si husté těsto, do něhož nakonec přilejeme kvásek a zamícháme. Necháme chvilku odležet a asi po deseti minutách můžeme začít smažit lívance na lívanečníku, lehce pomazaným olejem.
Na ovoce si vezmeme hlubší kastrol. Ovoce dáme do nádoby, zaprášíme cukrem a trochu solamylu, povaříme, uděláme hustou kaši a necháme ji stranou.
Nakonec si smícháme tvaroh s cukrem. Lívance podáváme namazané tvarohem a polité horkým ovocem.
Zdroj: Lívance s tvarohem a horkým ovocem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/livance-s-tvarohem-horkym-ovocem [On-line 11.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář