Suroviny
- kuřecí křídla
- olivový olej
- pažitka
Na marinádu:
- rajčatový protlak
- sójová omáčka
- vinný ocet
- javorový sirup
- tymián
- olivový olej
- sůl
- pepř
Kuřecí křídla rozpulte a ponechte jen širší část, kde je víc masa. Tuhle část nařízněte a shrňte po kosti, aby se vytvořila malá bambulka.
Teď si připravte marinádu: v misce promíchejte všechny ingredience, dle potřeby dosolte a dopepřte.
Pekáček pokapejte olivovým olejem a vložte maso, které jste namočili v marinádě. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 10 minut.
Pak nandejte na talíř, polijte omáčkou z pekáčku, posypte čerstvou pažitkou a podávejte.
Zdroj: Lízátka z kuřecích křídel; Teď vaří šéf! – TV Prima http://fresh.iprima.cz/recepty/lizatka-z-kurecich-kridel [On-line 25.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář