reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Losos ve sladkokyselé omáčce a sezamové krustě

Suroviny

  • čerstvý losos bez kůže 800 g
  • jasmínová rýže 450 g
  • kečup 150 ml
  • sladká chilli omáčka 2 lžíce
  • ocet (nejlépe jablečný) 1 lžíce
  • cukr 1/2 hrnku
  • sójová omáčka 3 lžíce
  • černý a světlý sezam 1 balení
  • polníček 1 balení
  • grapefruit 1 ks
  • pomeranč 1 ks
  • máta
  • med
  • citronová šťáva
  • sůl

Nejdříve naporcujeme lososa. Zbavíme ho kůže a kostí a nakrájíme na pět stejných filátek.

Marinádu připravíme smícháním kečupu, chilli omáčky, octa, cukru a sójové omáčky. Lososa vložíme asi půl hodiny před přípravou do zapékací mísy nebo na pekáče, zalijeme marinádou a posypeme sezamem. Dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme maximálně 15 minut.

Mezitím si uvaříme rýži dle návodu na balení nebo svým oblíbeným způsobem.

Salátek připravujeme těsně před podáváním, aby byl čerstvý. Pomeranč a grep důkladně oloupeme nožem a nakrájíme na plátky. Smícháme s polníčkem a zalijeme dresinkem z medu a citrónové šťávy. Přidáme pár lístku máty. Dle chuti můžeme jemně dosolit.

Zdroj: Losos ve sladkokyselé omáčce a sezamové krustě; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/losos-ve-sladkokysele-omacce-sezamove-kruste  [On-line 16.12.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.