Suroviny
- šalotka na plátky 1 ks
Paštika
- filet z lososa bez kůže 125 g
- bílé víno 1 lžíce
- uzený losos 50 g
- máslo 1 lžíce+50 g na dokončení
- olivový olej 1 lžíce
- citronová šťáva 1 lička
- mořská sůl
- žloutek 1 ks
- čerstvě namletý pepř
- toustový chléb 10 plátků
- kopr na ozdobení pár snítek
Čerstvého lososa společné̌ se šalotkou, vínem a solí poduste asi pět minut na másle na pánvi se silným dnem. V robotu rozmixujte uzeného lososa, 50 g másla, olivový olej, citronovou šťávu, žloutek, sůl a pepř. Přidejte podušeného lososa spolu s ostatními ingrediencemi z pánve a vše mixujte ještě asi tři minuty. Zakryjte a dejte do lednice na hodinu odležet. Podávejte ozdobené čerstvým koprem a s máslem potřenými opečenými tousty bez kůrky.
Zdroj: Lososové rillettes; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lososove-rillettes [On-line 03.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář