Ingredience:
- 500 g čerstvého filetu z lososa bez kůže a kostí
- 2 lžíce čerstvého kopru
- citronová nebo limetková šťáva z 1 ks
- 50-60 g dijonské hořčice
- 1-2 jarní cibulky
- kapary dle chuti
- 1 lžíce olivového extra panenského oleje
- sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- bílé pečivo k podávání
Maso z filetu nakrájíme, naškrábeme, nasekáme nebo pomeleme najemno. Cibulku, kapary, čerstvý umytý kopr taktéž nakrájíme najemno. (Platí čím jemnější, tím lepší.)Dijonskou hořčici, olivový olej a citronovou šťávu z jednoho citronu našleháme v misce do hladké esence. Osolíme a opepříme. Poté všechny ingredience smícháme a necháme odležet v chladničce. Před podáváním porce ozdobíme snítkou kopru a půlměsíčkem citronu. Podáváme s pečivem, nejlépe s nasucho opečenou bagetkou a kouskem másla.
Zdroj: Lososový tatarák; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lososovy-tatarak-0 [On-line 26.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář