reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lososový tatarák

Ingredience:

  • 500 g čerstvého filetu z lososa bez kůže a kostí
  • 2 lžíce čerstvého kopru
  • citronová nebo limetková šťáva z 1 ks
  • 50-60 g dijonské hořčice
  • 1-2 jarní cibulky
  • kapary dle chuti
  • 1 lžíce olivového extra panenského oleje
  • sůl
  • čerstvě namletý černý pepř
  • bílé pečivo k podávání

Maso z filetu nakrájíme, naškrábeme, nasekáme nebo pomeleme najemno. Cibulku, kapary, čerstvý umytý kopr taktéž nakrájíme najemno. (Platí čím jemnější, tím lepší.)Dijonskou hořčici, olivový olej a citronovou šťávu z jednoho citronu našleháme v misce do hladké esence. Osolíme a opepříme. Poté všechny ingredience smícháme a necháme odležet v chladničce. Před podáváním porce ozdobíme snítkou kopru a půlměsíčkem citronu. Podáváme s pečivem, nejlépe s nasucho opečenou bagetkou a kouskem másla.

Zdroj: Lososový tatarák; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lososovy-tatarak-0 [On-line 26.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.