- uzená žebra 1 kg
- kysané zelí 1 sáček
- maďarská klobása 1 kus
- červená paprika- mletá-pikant 1 lžička
- nového koření 6 kuliček
- pepř mletý + 6 kuliček celého pepře 1 špetka
- bobkový list 1 kus
- sůl 1 špetka
- česnek 1 stroužek
- cibule 1 kus
- sádlo 50 g
- hladká mouka 100 g
Uzená žebra rozporcujeme a dáme vařit s kořením na půl hodiny. Pak je vyndáme a obereme z nich maso. Na pánvi si rozpustíme sádlo, na něm zpěníme cibulku nadrobno nakrájenou a přidáme mouku. Mírně osmahneme a nakonec přidáme mletou papriku. Takto připravenou jíšku přidáme do vývaru z uzených žeber a metlou na mírném ohni rozšleháme, přidáme vymačkané a pokrájené zelí a vaříme asi 20 minut na malém ohni. Mezitím si nakrájíme klobásku a též ji opečeme na pánvi – restujeme na sucho, protože klobáska pustí sama tuk. Uzeninu s obraným uzeným masem dáme do polévky, polévku dosolíme, opepříme a podáváme.
Zdroj: Maďarská zelňačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/madarska-zelnacka [On-line 18.6.2012]
Poslední tip, trik či komentář