Ingredience
- slanina 50 g
- menší sáček kysaného zelí 1 kus
- velká cibule 1 kus
- brambory 2 kusy
- sladká lahůdková maďarská paprika 1 lžíce
- sušené houby 1 hrst
- sladká smetana 1 kus
- pikantní papriková klobása 1 kus
- bobkový list 1 láhev
- celý pepř 3 kuličky
- nové koření 2 kuličky
- feferonka 1 kus
- sádlo 1 lžíce
- vegeta 1 dávka
- sůl a pepř 1 dávka
Na slanině a lžíci sádla si osmažíme nakrájenou cibuli a přidámesladkou maďarskou papriku. Lehce orestujeme a téměř vzápětí zalijeme vodou, do níž jsme rozkvedlali mouku. Přidáme bobkový list,celý pepř a nové koření,sůl,feferonku,překrájené zelí, brambory na kostičky a předem namočené houby,nakonec nakrájenou klobásu. Pak přidámesmetanu, která polévku zjemní. Ještě chvíli provaříme a dochutíme podle potřebya získáme vydatnou přesnídávkovou zelňačku.
Zdroj: Maďarská zelňačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/madarska-zelnacka-0 [On-line 22.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář