reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Maďarská zelňačka

Ingredience

  • slanina 50 g
  • menší sáček kysaného zelí 1 kus
  • velká cibule 1 kus
  • brambory 2 kusy
  • sladká lahůdková maďarská paprika 1 lžíce
  • sušené houby 1 hrst
  • sladká smetana 1 kus
  • pikantní papriková klobása 1 kus
  • bobkový list 1 láhev
  • celý pepř 3 kuličky
  • nové koření 2 kuličky
  • feferonka 1 kus
  • sádlo 1 lžíce
  • vegeta 1 dávka
  • sůl a pepř 1 dávka

Na slanině a lžíci sádla si osmažíme nakrájenou cibuli a přidámesladkou maďarskou papriku. Lehce orestujeme a téměř vzápětí zalijeme vodou, do níž jsme rozkvedlali mouku. Přidáme bobkový list,celý pepř a nové koření,sůl,feferonku,překrájené zelí, brambory na kostičky a předem namočené houby,nakonec nakrájenou klobásu. Pak přidámesmetanu, která polévku zjemní. Ještě chvíli provaříme a dochutíme podle potřebya získáme vydatnou přesnídávkovou zelňačku.

Zdroj: Maďarská zelňačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/madarska-zelnacka-0 [On-line 22.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.