na drůbeží vývar:
- 400 g kuřecích drobů, křídel, odřezků
50 g celeru
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
1,5 l vody
snítka petržele
celý pepř
nové koření
sůl
na mandlové knedlíčky:
- 100 g kuřecího masa
- 1 vejce
- 10 lžic mléka
- 2 lžíce strouhanky
- 1 lžíce koňaku
- sůl
- pepř
na obalení knedlíčků:
- vejce
- mléko
polohrubá mouka
plátky mandlí
olej na osmažení
Do studené vody vložíme kuřecí drůbky, kořenovou zeleninu, petrželku a koření. Vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny. Poté vývar scedíme, kořenovou zeleninu necháme na plechu vychladnout a potom ji nakrájíme na malé kostičky. Mezitím si připravíme mandlové knedlíčky.
Nakrájená kuřecí prsíčka rozmixujeme nebo rozsekáme na jemno, přidáme vejce, mléko, trochu strouhanky a koňaku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Z hotové hmoty děláme malé knedlíčky, které obalujeme nejprve v těstíčku z vajíčka, mléka a mouky a potom v plátcích mandlí. Knedlíčky usmažíme v oleji dozlatova a podáváme v dochuceném drůbežím vývaru s uvařenou na drobno nakrájenou kořenovou zeleninou, případně i s nakrájenými kousky drůbežího masa.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/94-mandlove-knedlicky-v-drubezim-vyvaru/
Poslední tip, trik či komentář