reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mandlové knedlíčky v drůbežím vývaru

na drůbeží vývar:

  • 400 g kuřecích drobů, křídel, odřezků
    50 g celeru
    1 cibule
    2 mrkve
    1 petržel
    1,5 l vody
    snítka petržele
    celý pepř
    nové koření
    sůl

na mandlové knedlíčky:

  • 100 g kuřecího masa
  • 1 vejce
  • 10 lžic mléka
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce koňaku
  • sůl
  • pepř

 

na obalení knedlíčků:

  • vejce
  • mléko
    polohrubá mouka
    plátky mandlí
    olej na osmažení

Do studené vody vložíme kuřecí drůbky, kořenovou zeleninu, petrželku a koření. Vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny. Poté vývar scedíme, kořenovou zeleninu necháme na plechu vychladnout a potom ji nakrájíme na malé kostičky. Mezitím si připravíme mandlové knedlíčky.
Nakrájená kuřecí prsíčka rozmixujeme nebo rozsekáme na jemno, přidáme vejce, mléko, trochu strouhanky a koňaku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Z hotové hmoty děláme malé knedlíčky, které obalujeme nejprve v těstíčku z vajíčka, mléka a mouky a potom v plátcích mandlí. Knedlíčky usmažíme v oleji dozlatova a podáváme v dochuceném drůbežím vývaru s uvařenou na drobno nakrájenou kořenovou zeleninou, případně i s nakrájenými kousky drůbežího masa.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/94-mandlove-knedlicky-v-drubezim-vyvaru/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.