4 porce
- 1 kg hovězího předního
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 řapíkatý celer
- střídka z 1/4 veky
- 1 dl vinného octa
- 2 ančovičky
- 1 lžíce capari
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- hrst petrželky
- bobkový list
- olej extra virgin
- sůl, celý pepř
Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na hrubo, dáme do hrnce s vodou, s bobkovým listem a celým pepřem, přidáme maso v celku a vaříme pod pokličkou asi 2 hodiny.
Střídku z veky namočíme do octa, aby se nasákla. Pak na jemno nakrájíme pečivo, ančovičky, petrželku, capari a česnek a vše vhodíme do hmoždíře. Vejce uvaříme na tvrdo a žloutek přidáme ke směsi (bílek nepoužijeme). Lehce osolíme a bohatě zalijeme olivovým olejem, aby se vše spojilo.
Uvařené hovězí nakrájíme na slabé plátky a servírujeme spolu se zelenou omáčkou.
Jako přílohu můžeme zvolit vařené brambory.
Zdroj: S Italem v kuchyni TV Prima Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=704&u=342
Poslední tip, trik či komentář