Suroviny
- hovězí roštěná 5 plátků
- plnotučná hořčice 400 g
- žlutá cibule 8 ks
- sůl
- pepř
- zeleninový vývar
- jíška na zahuštění
- brambory 2 kg
- kus másla
- pažitka
Plátky roštěnek osolíme a opepříme, potřeme z obou stran plnotučnou hořčicí a necháme v lednici asi hodinu marinovat.
Na oleji si orestujeme všechnu nakrájenou cibuli nahrubo se zbývající hořčicí, přidáme zeleninový vývar a alespoň 20 minut provaříme.
Roštěnky si na pánvi po obou stranách opečeme a přidáme do hořčicovo-cibulové omáčky i s výpekem z pánve. Vše dalších dvacet minut provaříme a na závěr lehce zahustíme jíškou a zjemním ořechem másla.
Brambory uvaříme a po scezení přidáme čerstvě nasekanou pažitku, trošku másla a trochu vývaru. Vše dokonale rozšťoucháme a můžeme podávat.
Zdroj: Marinovaná hovězí roštěnka v hořčicovo-cibulové salse; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marinovana-hovezi-rostenka-v-horcicovo-cibulove-salse [On-line 20.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář