- 500 g jater foie gras
1 kg hrubé mořské soli
0,7 1 francouzského sladkého bílého vína
tmavý kmínový chléb
pepř
Do kameninové nádoby nasypeme část hrubé mořské soli, na kterou položíme játra a zasypeme je zbytkem soli. Celá játra zalijeme francouzským sladkým bílým vínem, přikryjeme víkem a dáme do lednice alespoň na 12 hodin marinovat.
Hotová játra vyjmeme z teriny, opláchneme vodou a necháme okapat. Nakrájíme na tenké plátky a spolu s opečeným chlebem zavlažíme pod grilem. Nakonec posypeme mletým pepřem.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/370-marinovana-kachni-jatra-foie-gras/
Poslední tip, trik či komentář