reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinovaná kachní játra foie gras

  • 500 g jater foie gras
    1 kg hrubé mořské soli
    0,7 1 francouzského sladkého bílého vína
    tmavý kmínový chléb
    pepř

Do kameninové nádoby nasypeme část hrubé mořské soli, na kterou položíme játra a zasypeme je zbytkem soli. Celá játra zalijeme francouzským sladkým bílým vínem, přikryjeme víkem a dáme do lednice alespoň na 12 hodin marinovat.
Hotová játra vyjmeme z teriny, opláchneme vodou a necháme okapat. Nakrájíme na tenké plátky a spolu s opečeným chlebem zavlažíme pod grilem. Nakonec posypeme mletým pepřem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/370-marinovana-kachni-jatra-foie-gras/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.