reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinovaná kachní prsa s višňovou omáčkou a domácími kroketami

Suroviny

  • kachní prsa 5 ks (cca 1 kg)
  • třtinový cukr 300 g
  • čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, bazalka) 15 g
  • červené víno 150 ml
  • domácí višňový sirup 150 g
  • domácí brambor ve slupce 700 g
  • hrubá mouka 100 g
  • vejce 2 ks
  • olej

Višňová omáčka

  • višňový sirup 200 g
  • sůl špetka
  • červené víno 50 ml
  • třtinový cukr
  • šťáva z citronu 1/2

Krokety

  • brambory 1 kg
  • vejce 2 ks
  • hrubá mouka
  • bylinky
  • sůl
  • olej

Kachní prsa si nejprve opláchneme a osušíme. Kůži nakrojíme ostrým nožem tak, abychom si vytvořili mřížku, pokapeme červeným vínem a následně víno vetřeme do prsou. Zvlášť do nádoby si připravíme třtinový cukr se solí a nasekanými čerstvými bylinkami. Připravená a naříznutá prsa vložíme do nádoby se směsí cukru, bylinek a soli, překryjeme alobalem a dáme do lednice marinovat.
Vezmeme si pánev a na ni nalijeme tolik oleje, aby byla prsa do poloviny ponořená, a necháme dostatečně rozpálit olej. Prsa zprudka opékáme, aby měla krásnou zlatavou barvu. Maso vyjmeme a odložíme je stranou, přikryjeme alobalem, aby zůstala prsa teplá.
Před podáváním prsa dáme na chvilku přihřát do trouby. Při podávání nakrájíme na plátky a lehce rozložíme prsa na talíř tak, aby byl vidět růžový střed.
Višňová omáčka: Z uvedených surovin a 50 ml si na menším plamení a za stálého míchání metličkou povaříme omáčku, až se nám zredukuje na přijatelnou konzistenci, jakou potřebujeme. Při podávání nepřeléváme přes prso, ale těsně kolem něho.
Domácí krokety: Vystydlé brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do připravené nádoby, přidáme 2 vejce, hrubou mouku, směs čerstvých bylinek a trochu soli. Všechny suroviny uhněteme dohromady a uděláme z nich těsto, ze kterého si připravíme válečky, velké asi 10 cm a široké asi 2 cm. Na plech si připravíme pečicí papír, na který domácí krokety přendáme a lehce potřeme olejem. Vkládáme do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečeme asi 12-17 minut.

Zdroj: Marinovaná kachní prsa s višňovou omáčkou a domácími kroketami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marinovana-kachni-prsa-s-visnovou-omackou-domacimi-kroketami  [On-line 09.12.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.