Suroviny
- hovězí roštěná 500 g
- kuřecí prsa 500 g
- lopenická slanina
- žampiony
- cibule
- feferonky
- tuk
- sůl
- pepř
- rýže 250 g
- polévkové koření
Roštěnky a kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Přidáme cibuli, žampiony, podlijeme vodou a dusíme dvě hodiny. Dochutíme šťávu, kterou zahustíme světlou jíškou. Slaninu nakrájíme na plátky, orestujeme do křupava a maso ozdobíme slaninou a feferonkou.
Rýži propláchneme vodou, orestujeme na cibulce a tuku, zalijeme vodou asi dva prsty nad, osolíme a dáme péct (dusit) do trouby na 220 stupňů, až v rýži nebude žádná voda (asi 30 minut). Můžeme dochutit troškou polévkového koření.
Zdroj: Maso dvou barev po lopenicku s rýží a okurkovým salátem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/maso-dvou-barev-po-lopenicku-s-ryzi-okurkovym-salatem [On-line 06.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář