Suroviny
Masová směs:
- kuřecí řízky 500 g
- vepřové maso z kýty nebo pečeně 500 g
- cibule 2 ks
- tavený sýr 2 ks
- majonéza
- kečup
- grilovací koření
- kari
- tymián
- olej
- sůl
- pepř
Americké a tymiánové brambory:
- brambory 800 g
- koření na americké brambory
- tymián
- sůl
Masová směs: maso si nakrájíme na menší kostky a naložíme do koření, cibuli pokrájíme na proužky. Maso si osmahneme na oleji na pánvi a případně dokořeníme. Přidáme cibuli a chvilku mícháme, dokud není maso hotové. Přidáme majonézu a kečup, tak aby nám vzniklo dost „omáčky“, pak přidáme tavený sýr, aby se roztavil. Necháme chvilku provařit, občas promícháme, aby se nám nic nepřipálilo.
Brambory: brambory si omyjeme a nakrájíme na měsíčky, vyskládáme na plech na pečicí papír, pokapeme olejem a část posypeme kořením na americké brambory nebo grilovacím, druhou část tymiánem. Dáme péctdo trouby na 180-200°C na asi 45minut.
Zdroj: Masová směs s americkým a tymiánovým bramborem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/masova-smes-s-americkym-tymianovym-bramborem [On-line 11.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář