Ingredience
- 500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
- 200 g bílého pečiva
- 125 ml mléka
- 1 cibule
- 4 filety ančoviček
- 1 vejce
- Půl
- Pepř
- Vývar
- Bobkový list
- Olej
Cibulku si nadrobno nakrájíme a opékáme, dokud nezesklovatí. Chleba nakrájíme na kostičky, které namočíme v teplém mléce. Tuto směs smícháme s cibulkou a necháme 10 minut odležet. Pak přidáme maso, vejce a ančovičky a začneme míchat. Pokud bude směs tužší, přilijeme vývar. Následně ze směsi uválíme koule, které vaříme přibližně 10 až 12 minut ve vodě s několika bobkovými listy.
Zdroj: Masové koule Königsberger Klopse; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2463-masove-koule-konigsberger-klopse/ [On-line 18.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář