Suroviny
- mleté hovězí maso 1 kg
- sůl
- pepř
- grilovací koření nebo koření na gyros
- brambory 1 kg
- sterilovaná kukuřice
- sterilovaný hrášek
- čerstvé žampiony
- naložená baby karotka (nemusí být)
- olej
- zakysaná smetana 2 ks
- Podravka
Brambory omyjeme a i se slupkou je dáme vařit do osolené vody – ne úplně do měkka, maximálně na 15 minut. Scezené brambory necháme lehce vystydnout, pak je rozkrojíme napůl a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme je olivovým olejem a okořeníme. Pečeme zhruba 20 až 30 minut na 160 – 180 stupňů.
Mleté maso ochutíme grilovacím kořením či kořením na gyros a na pánvi je osmahneme s trochou oleje. Můžeme přimíchat kukuřici, hrášek, žampiony, mrkev – zkrátka to co, máme rádi.
Smícháním kysané smetany a podravky vytvoříme dip, který podáváme k masu a bramborám.
Zdroj: Masové ragú, pečené brambory, dip; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/masove-ragu-pecene-brambory-dip [On-line 04.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář