reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Masové ragú, pečené brambory, dip

Suroviny

  • mleté hovězí maso 1 kg
  • sůl
  • pepř
  • grilovací koření nebo koření na gyros
  • brambory 1 kg
  • sterilovaná kukuřice
  • sterilovaný hrášek
  • čerstvé žampiony
  • naložená baby karotka (nemusí být)
  • olej
  • zakysaná smetana 2 ks
  • Podravka

Brambory omyjeme a i se slupkou je dáme vařit do osolené vody – ne úplně do měkka, maximálně na 15 minut. Scezené brambory necháme lehce vystydnout, pak je rozkrojíme napůl a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme je olivovým olejem a okořeníme. Pečeme zhruba 20 až 30 minut na 160 – 180 stupňů.

Mleté maso ochutíme grilovacím kořením či kořením na gyros a na pánvi je osmahneme s trochou oleje. Můžeme přimíchat kukuřici, hrášek, žampiony, mrkev – zkrátka to co, máme rádi.

Smícháním kysané smetany a podravky vytvoříme dip, který podáváme k masu a bramborám.

Zdroj: Masové ragú, pečené brambory, dip; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/masove-ragu-pecene-brambory-dip  [On-line 04.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.