Ingredience
- vepřová panenka 500 g
- čerstvý tymián 1 dávka
- smetana ke šlehání 3 kusy
- směs 4 sýrů 3 sáčky
- malý kousek gorgonzoly 1 dávka
- větší brambory 600 g
- slanina 100 g
- česnek 2 stroužky
- trošku koření čubrica 1 dávka
- sůl a pepř 1 dávka
1. Omyjeme brambory ve slupce a dáme je předvařit do osolené vody. Brambory okapeme a položíme na pečící papír a rozkrájíme je na vějíř. Mezi plátky proložíme slaninou a dáme rozpéct do trouby na 180 stupňů asi na 10- 15minut.
2. Panenku omyjeme, očistíme a nakrájíme medailonky. Trochu je osolíme, opepříme, tymián otrháme z větviček. Maso pokapeme olivovým olejem, vetřeme lístky tymiánu a necháme odležet v misce. Pak rozpálíme na pánvi olivový olej, přihodíme pár snítek tymiánu, celé stroužky česneku a na tom asi dvě minuty z každé strany opečeme naložené medailonky.
3. Do misky si rozděláme smetany, které smícháme se směsí sýrů. Omáčku povaříme a dochutíme solí, pepřem, možno i trochou čubrici a podáváme k masu a pečeným bramborám.
Zdroj: Medailonky z vepřové panenky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/medailonky-z-veprove-panenky-0 [On-line 14.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář