reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Medailonky z vepřové panenky

Ingredience

  • vepřová panenka 500 g
  • čerstvý tymián 1 dávka
  • smetana ke šlehání 3 kusy
  • směs 4 sýrů 3 sáčky
  • malý kousek gorgonzoly 1 dávka
  • větší brambory 600 g
  • slanina 100 g
  • česnek 2 stroužky
  • trošku koření čubrica 1 dávka
  • sůl a pepř 1 dávka

1. Omyjeme brambory ve slupce a dáme je předvařit do osolené vody. Brambory okapeme a položíme na pečící papír a rozkrájíme je na vějíř. Mezi plátky proložíme slaninou a dáme rozpéct do trouby na 180 stupňů asi na 10- 15minut.

2. Panenku omyjeme, očistíme a nakrájíme medailonky. Trochu je osolíme, opepříme, tymián otrháme z větviček. Maso pokapeme olivovým olejem, vetřeme lístky tymiánu a necháme odležet v misce. Pak rozpálíme na pánvi olivový olej, přihodíme pár snítek tymiánu, celé stroužky česneku a na tom asi dvě minuty z každé strany opečeme naložené medailonky.

3. Do misky si rozděláme smetany, které smícháme se směsí sýrů. Omáčku povaříme a dochutíme solí, pepřem, možno i trochou čubrici a podáváme k masu a pečeným bramborám.

Zdroj: Medailonky z vepřové panenky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/medailonky-z-veprove-panenky-0 [On-line 14.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.