reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Medové kotletky s pivem a zeleninovými hranolky

Suroviny:

  • 4 vepřové kotlety
  • sůl
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 3 lžíce másla
  • 200 ml piva
  • 2 lžíce medu
  • čerstvě mletý pepř
  • kousek čerstvého zázvoru
  • odrhnuté lístky ze snítky tymiánu nebo rozmarýnu

Zeleninové hranolky z trouby:

  • 1 větší celer
  • 3-4 větších mrkví
  • 2 červené řepy
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl

Kotlety vykostěte, na okraji nařízněte aby se při pečení nekroutily, osolte a potřete prolisovaným česnekem.

Pak si rozpusťte na pánvi máslo a když je horké, dejte na něj kotlety a opékejte je z každé strany cca 4 minuty.

Na prkénko si položte alobal a do něj zabalte upečené kotlety a nechte takto v teple odpočívat – mezitím si připravte omáčku.

Do pánve s výpekem nalijte pivo, přidejte med, sůl a pepř a zázvor.

Chvilku povařte, dokud šťáva nezíská požadovanou konzistenci.

Pak přidejte lístky bylinek a vypněte plamen.

Kotlety vraťte na pánev do připravené šťávy, nechte je dvě minuty odpočívat a podávejte.

Zeleninové hranolky z trouby:

Troubu si rozpalte na 200°C.

Zeleninu očistěte a nakrájejte na tenké hranolky, o hraně 1 – 1,5 cm.

Hranolky přesuňte do větší mísy nebo rovnou na plech vyložený pečícím papírem, zakapejte je olivovým olejem, osolte a důkladně promíchejte, tak aby se všechna zelenina obalila olejem.

Pak hranolky na plechu rozprostřete v jedné vrstvě a pečte asi půl hodiny – dokud nebudou mít správný poměr měkkosti a křupavosti. To samozřejmě nejlépe zjistíte ochutnáním… 

Zdroj: Medové kotletky s pivem a zeleninovými hranolky; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/recepty-pro-teplo-pohodu-od-karoliny?special=773951  [On-line 25.01.2015]

loading...

1 comment to Medové kotletky s pivem a zeleninovými hranolky

  • ZuzkaK

    Pokud moc nejste na zeleninové hranolky a jejich delší přípravu, ale rádi byste zachovali nižší kaloričnost jídla, doporučuju McCain hranolky do trouby. Mají jen 5 % slunečnicového tuku a jsou dost rychle hotové. Navíc chuťově tuto dobrůtku neshodí. Dobrou chuť. :)

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


sedm + = 15


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.