Suroviny
- česnek dle chuti
- plátky vepřové krkovice
- krůtí prsa
- anglická slanina 200 g
- paprika (žlutá, zelená, červená)
- cibule 2-3 ks
- solamyl 1 lžička
- brambory 800 g
- sůl
- kmín
- olivový olej
- provensálské koření
- grilovací koření
- zakysaná smetana 1-2 ks
- sůl
Na jehly napichujeme střídavě předen naložené maso v koření a oleji, plátky zeleniny a kousky slaniny. Dáme péct do trouby na 200 stupňů na hodinu s cibulí a palicí česneku a podléváme. Po dopečení vyndáme maso a šťávu rozmixujeme s cibulí a česnekem, popřípadě zahustíme lžičkou máčeného solamylu.
Na plech s pečicím papírem dáme čtvrtky brambor, osolíme, okmínujeme a posypeme provensálským kořením, lehce pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 45 minut.
Mezitím si připravíme dip z kysané smetany, drceného česneku, soli a provensálských bylinek nebo sušeného provensálského koření, který podáváme k jídlu. Dobrý je také zelený salát.
Zdroj: Medvědí špíz na smrkové jehle s pečeným bramborem a česnekovým dipem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/medvedi-spiz-na-smrkove-jehle-s-pecenym-bramborem-cesnekovym-dipem [On-line 03.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář