reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Medvědí špíz na smrkové jehle s pečeným bramborem a česnekovým dipem

Suroviny

  • česnek dle chuti
  • plátky vepřové krkovice
  • krůtí prsa
  • anglická slanina 200 g
  • paprika (žlutá, zelená, červená)
  • cibule 2-3 ks
  • solamyl 1 lžička
  • brambory 800 g
  • sůl
  • kmín
  • olivový olej
  • provensálské koření
  • grilovací koření
  • zakysaná smetana 1-2 ks
  • sůl

Na jehly napichujeme střídavě předen naložené maso v koření a oleji, plátky zeleniny a kousky slaniny. Dáme péct do trouby na 200 stupňů na hodinu s cibulí a palicí česneku a podléváme. Po dopečení vyndáme maso a šťávu rozmixujeme s cibulí a česnekem, popřípadě zahustíme lžičkou máčeného solamylu.

Na plech s pečicím papírem dáme čtvrtky brambor, osolíme, okmínujeme a posypeme provensálským kořením, lehce pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 45 minut.

Mezitím si připravíme dip z kysané smetany, drceného česneku, soli a provensálských bylinek nebo sušeného provensálského koření, který podáváme k jídlu. Dobrý je také zelený salát.

Zdroj: Medvědí špíz na smrkové jehle s pečeným bramborem a česnekovým dipem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/medvedi-spiz-na-smrkove-jehle-s-pecenym-bramborem-cesnekovym-dipem  [On-line 03.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.