reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Suroviny

  • hovězí maso na polévku
  • bujón 1 kostka
  • mrkev 2 ks
  • petržel 1 ks
  • kus celeru
  • domácí nudle
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • cibule 1 ks
  • libeček 3 snítky
  • nové koření 3 kuličky
  • bobkový list 1 ks
  • celý pepř
  • sůl

Na knedlíčky:

  • játra (vepřová nebo kuřecí)
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • strouhanka
  • vejce 1 ks
  • česnek dle chuti

Do hrnce dáme vařit hovězí maso, cibuli, nové koření, bobkový list, celý pepř, část libečku.

Když je vývar hotový a maso měkké, hovězí a koření vyndáme, maso nakrájíme, vložíme zpět. Přidáme nastrouhanou zeleninu a játrové knedlíčky, které jsme připravili z rozmixovaných jater klasickým způsobem. Zavaříme asi deset minut a nakonec ještě přidáme domácí nudle, které jsme si uvařili samostatně.

Dochutíme solí, případně pepřem, ozdobíme libečkem a podáváme.

Zdroj: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-6  [On-line 03.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.