4 porce
- 4 jablka
- 2 dl bílého vína
- pomerančová kůra
- 40 g másla
- špetka skořice
- 4 lžíce brusinkového džemu
- třtinový cukr a piniové oříšky na posypání
Do malé zapékací mísy nalijeme bílé víno a přidáme kousky pomerančové kůry. Slupku jablek zlehka na několika místech nařízneme, aby se při pečení nepotrhala, vykrojíme vnitřek s jádry a naplníme kouskem másla. Posypeme třtinovým cukrem smíchaným se skořicí a navrch přidáme lžičku brusinkového džemu. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi deset minut. Na závěr jablka posypeme piniovými oříšky a podáváme.
Zdroj: S Italem v kuchyni Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=701&u=342
MOC SE MI LIBILY TY HORY V PORADU,MUZETE MI NAPSAT NA EMAIL KDE JSOU,JAKE JE TO STREDISKO.DIKY EVA