Suroviny:
- červený meloun
- 1 litr vody
- 1 kg cukru
- 2 bílky
- Prosecco
- citronová šťáva
- lístky meduňky
Ve vodě necháme rozpustit cukr a přivedeme k varu. Po chvíli sirup přelijeme do mísy a necháme zchladit.
Kousky melouna nandáme do mixéru, přilijeme vychlazený sirup, bílky a citronovou šťávu.
Všechno promixujeme, přelijeme do skleněné nádoby a dáme do mrazáku.
Do hlubokého talíře nandáme kousky melouna, nalijeme trochu Prosecca a přidáme lžíci mraženého sorbetu. Ozdobíme lístky meduňky a podáváme.
Zdroj: MELOUNOVÝ SORBET; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-z-1-dilu [On-line 20.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář