reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

MARINOVANÁ VEPŘOVÁ PLEC S KAPUSTOU

Suroviny:

  • vepřová plec
  • řapíkatý celer
  • 3 rajčata
  • cibule
  • 3 stroužky česneku
  • tymián
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Na kapustu:

  • hlávka kapusty
  • mrkev
  • řapíkatý celer
  • 1 dcl smetany
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Plec si večer předem namarinujeme – osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, obmotáme provázkem, zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc odležet v lednici.

Pekáč pokapeme olivovým olejem a připravíme si zeleninový základ – nakrájíme řapíkatý celer, spařená rajčata, cibuli, česnek a vše poklademe na dno pekáčku.

Maso vyndáme z fólie, položíme na zeleninu a dáme péct do trouby předehřáté na 170 stupňů.

Asi po hodině vyndáme z trouby, plec zabalíme do alobalu a necháme odležet. Šťávu přelijeme do hrnce a ještě chvíli povaříme.

Jako přílohu budeme podávat kapustu: hlávku kapusty zbavíme košťálu, listy nakrájíme, vložíme do vařící vody a necháme spařit.

Potom vodu scedíme a kapustu zalijeme ledovou vodou, aby neztratila barvu.

V dalším hrnci si připravíme zeleninový základ na kapustu: rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nakrájený stroužek česneku a cibuli. Pak přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer a mrkev, promícháme a přilijeme smetanu.

Hrnec s kapustou vrátíme zpátky na sporák, necháme vypařit přebytečnou vodu, a pak do něj vmícháme zeleninový základ se smetanou. Osolíme a opepříme.

Maso vybalíme z alobalu, sundáme provázek a nakrájíme na plátky.

Na dno servírovací mísy nalijeme svařenou šťávu z masa, na ni položíme nakrájenou plec a do další mísy přendáme dušenou kapustu.

Zdroj: MARINOVANÁ VEPŘOVÁ PLEC S KAPUSTOU; Teď vaří  šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-z-1-dilu [On-line 20.10.2015]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


+ 4 = osm


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.