Ingredience
- malý bochník (po 300 g) 5 kusů
- česnek 5 stroužků
- cibule 2 kusy
- rajčata (nebo 1 až 2 plechovky) 500 g
- červené fazole 1 konzerva
- červená paprika 2 kusy
- posekaná zelená petrželka 1 hrst
- sladká paprika 2 lžičky
- chilli paprička 1 kus
- olej 1 dávka
- hladká mouka 1 lžíce
- sůl a pepř 0 špetek
Na trošce oleje si orestujeme nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek, základ zaprášíme lehce hladkou moukou a vytvoříme si světlou jíšku. Přidáme červenou papriku, hned zalijeme menším množstvím vody, chvíli šleháme, přilijeme vodu, povaříme. Přidáme pokrájenou kapii, rajčata, fazole a chilli papričku a dál vaříme. Podle chuti nakonec dokořeníme, dosolíme a osvěžíme zelenou petrželkou, možná i pár kapkami citronu. Mezitím si vydlabeme bochníky chleba – kdo chce, může polévku místo mouky zahustit chlebovou střídkou. Polévku servírujeme v bochníku, je sytá, může se podávat i jako lehká večeře.
Zdroj: Mexický bochník; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mexicky-bochnik [On-line 29.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář