Ingredience
- anglická slanina 60 g
- fazolky 100 g
- cibule 3 kusy
- česnek 2 stroužky
- rajčatový protlak 2 lžíce
- bazalka 1 svazek
- celer 2 kusy
- mrkev 2 kusy
- rajčata 100 g
- brambory 2 kusy
- máslo 60 g
- zeleninový vývar 1500 ml
- cuketa 100 g
- olivový olej 50 ml
- špagety 80 g
- parmezán 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno. Kostičky slaniny orestujeme na másle a oleji ve velkém hrnci asi dvě minuty, potom přidáme česnek a cibuli a za častého míchání další dvě minuty opékáme. Vmícháme celer, mrkev a brambory a ještě chvíli restujeme základ. K tomu přidáme fazolky, po dvou minutách vmícháme cukety a opékáme další dvě minuty. Hrnec přikryjeme a vše za častého míchání dusíme asi 15 minut. Zeleninovou směs podlijeme vývarem, přidáme rajčata, rajčatový protlak, bazalku, podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, potom teplotu snížíme a polévku asi 30 minut povaříme na mírném ohni.
2. Do minestrone vložíme rozlámané špagety a povaříme je asi osm minut. Hotovou polévku podáváme v předem nahřátých miskách nebo talířích. Porce zdobíme čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Zdroj: Minestrone; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/minestrone-5 [On-line 04.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář