Suroviny
- mrkev 3 ks
- celer 1 ks
- petržel 3 ks
- čerstvá rajčata 500 g
- cuketa 1 ks
- rajčatový protlak 1 ks
- brambory 500 g
- česnek 3 stroužky
- cibule 3 ks
- máslo 50 g
- čerstvá bazalka
- sůl
- pepř
- parmazán 100 g
- voda 2 l
Na másle orestujeme cibuli a česnek, přidáme brambory a kořenovou zeleninu, cuketu, zalijeme vodou, osolíme a opepříme, vaříme do částečného změknutí, přidáme čerstvá rajčata,rajčatový protlak a na konec při podávání posypeme parmazánem a dozdobíme čerstvou bazalkou.
Podáváme s bílým pečivem rozpečeným s bazalkovým pestem, posypané parmazánem.
Zdroj: Minestrone; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/minestrone-6 [On-line 10.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář